Ugrás a tartalomhoz

„100 + – 60” – Program 2020

A viszáki Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria ez év júliusában és még majd augusztusban is egy pillanatra az Őrségben ismét bukolikus élménytér lehet. A művészeteknek lehet választott sajátja a kultúra hordozó, azt közvetítő szándék. Természetesen az egyéni felelőség és az abból eredő feladatvállalás mentén. A Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria közösség visszaerősítő szándéka a kötődés felelősségvállalásának felismeréséből ered. A KAPSZ lokálpatrióta.
Nem. Lokálpatrióta én vagyok. Én, a kultúráját visszakérdező, tanuló, közvetíteni szándékozó Szarvas József.
Ennek tizenvalahány évnyi élményét tőlünk itt Viszákon, már semmi sem veheti el. Fogyunk mi is, mint a kultúrájukat szülőföldként is megtartani szándékozó földműves, világunknak térdre kényszerített mindene és mindenkije. De itt van a megmaradás, a visszagyarapodás élményének minden esélye, a megőrzés és visszakérdezés természetességének őshonossága, a parasztpolgár gondolat még itt maradottjai, a gyümölcsfák! Ambrus Lajos és Kovács Gyula üzeneteinek kézzel oltható bizonyosságai. A Kárpát-medencében százával e közösségeket erősíteni szándékozó, génbanknyi kiserdők, a Tündérkertek. Itt, Viszákon is.
Kedves Barátom!
Ha teheti, látogasson el az Őrségbe, Viszákra. És ha itt jár, nézze meg Tündérkertünket, látogassa meg a Kaszás Attila Pajta Színház Tárt kert közösségének kiállításait, koncertjeit, színházi előadásait.
És még valami! Ami 100 évvel ezelőtt történt Trianonban, arról a Vágsellyén 60 évvel ezelőtt született Kaszás Attilától hallottam hitelt érdemlő módon először. A KAPSZ nevében üdvözli, rendezvényeire szeretettel várja sok viszáki család nevében is Szarvas József és családja!
ui.: Köszönöm Attila!