Ugrás a tartalomhoz

A nemtudom szilva

A nemtudom szilva
Kedves barátom!
Elfagyott a meggy, a cseresznye, a szilva nagy része. El az akácvirág, szinte teljesen.
Aki tavaly aszalt almát, szilvát, körtét, lekvárt tett félre a tavalyi bő termésből…. bár tavaly az alma fagyott el, meg a barack és az akác….. !
Azért ez már dráma!
A gondos gazda példája, az előre gondolkodásban rejlik. Mert a józan paraszti ész mindig a holnapra gondol, ott leli felelősségét.
Amikor Ambrus Lajos és Erdélyi János rácsodálkoztató filmjeiket az Ön figyelmébe ajánlom, akkor a természettel harmóniában élő ember csak azért is szabadságát ajánlom figyelmébe.
Mert jöhet fagy, lehet járvány, az előre gondolkodás tegnapba kapaszkodó harmóniája egyensúlyt jelez.
Kedves barátom!
Hamarosan jelentkezem a viszáki KAPSZ 2021 évi kultúra közvetítő programjával.
Előzetesen, ahogyan arról korábban beszámoltam, maradunk Viszákon, de megyünk Seregélyesre, Vasvárra, Kékcsére, Nyáradszentsimon, a Hagyományok Háza támogatásával Marosvásárhelyre, Mikházára.
Jönnek hozzánk, és így újra velünk lesznek: Fülei Balázs, Ferenczi György és az első Pesti Rackák, Fabók Mancsi, Mesebeli Bábszínház, Berecz András, Pál István Szalonna és együttese, a Parno Graszt és a Söndörgő, Szokolay Dongó Balázs, a Szent Efrém és a Cantemus!
De remélem köszönthetjük Miklósa Erikát, a Nemzeti Színház – Spectrum Színház közös előadását, a Sára asszonyt, Söptei Andreával a főszerepben és a Nagy Almáskönyv !!
Ambrus Lajos, Kovács Gyula, Kesselyák Rita Kárpát- medence gyümölcs kultúráját asztalra tevő rég várt csodát feltáró könyve, a Nemzeti Színházban, december 4 – én!
Üdvözlettel,
Szarvas József
Ui.: Ja, az most nincs, mert a Kovács Gyuláról kapott gyümölkcsfákat csak a jövő héten ültetjük – a szomszédból lesz hozzá érett lótrágya, Pungor Robiék a jövő héten érkeznek, a hagyma meg csak nőjön.