Ugrás a tartalomhoz

Dédelgetett álmok, megélt valóság

Kedves barátom!
Július 11. és 17. között látogassa meg Viszákon a Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria eseményeit. Pont.
Így is bevezethetném az eseménysorozatunkat, de nem úgy van az!
15 éve dédelgetek valamint. De ez sem így van!
Mert nem 15 magányosan végigdédelgetett vágyképre, hanem közösségben megélt, emlékek sorozatának ünnepi hetére szeretném felhívni a figyelmét. Persze, 2007-ben vágyképeim üzeneteként bukkant elő a KAPSZ. De igazából sokkal korábban kezdődött minden.
2002 életem  kulcsfontosságú esztendejében nyitotta meg kapuit a Nemzeti Színház, aminek következtében megismerkedtem Tenk László festőművésszel, majd azon esztendő nyarán Kovács Gyulával, nem sokkal azután Ambrus Lajos íróval és Csernyus Lőrinc építésszel.
Hopp, nem figyeltem, és már Viszákon, a 2009-ben életre hívott Tündérkertben járok.
Egyszer egy újságíró, beszélgetés közben megjegyezte, „művész úr, magával vigyázni kell, mert ha megkérdezem, hogy mi újság a Nemzeti Színházban, maga a válaszmondat végén már a Tündérkertben van…
– Bezony ám!
Így lesz az, hogy ha valaki mer belső hang vezérelten gondolatot kifogalmazni, hamar társakra lel, és attól kezdve a legmerészebb álmokból kilépve, könnyen a csodák birodalmában találja magát. Én is így jártam. Pontosabban így jártunk.
Mert őszintén szólva az elmúlt 15 év munkája következményeinek feltárására már nem igen mernék vállalkozni.
Most legyen csak annyi, hogy e jubileumi esztendő március 26-án a Nemzeti Színházban nagy jelentőségű Tündérkerti koncerttel köszönthettük Ambrus Lajos Nagy Almáskönyv című munkáját.
Családommal és sok jószándékú ember segítségével létre segítettek Zsámbékon, a Nyakas hegyen, a Pince SzínTér előtt elültetni Petőfi körtefáját, hogy azt tovább vigyem Budakeszire, Kékcsére, Nyárádszentsimonra (itt írom e levelet), hogy azt július 12-én  elültessük Viszákon, és azzal kezdetét vegye a … illetve dehogyis folytatódjon mindaz, aminek megálóhelyei a KAPSZ, a TÜSSZ, a PSZT, állomása pedig a Tündérkert.
Várjuk Önöket szeretettel!
Szarvas József és családja