Ugrás a tartalomhoz

Felhívás

Kedves barátom! Ez a levél, egy felhívás! De előtte néhány gondolat.

A kétezres évek elején, amikor már több éve kerestem a helyemet Viszákon, feleségem meglátott a falu végén egy elmondhatatlanul szép, szomorú, elhagyatott telket.

Megvettük. A Csupor család talán legutolsó, roncsolt üzenetét.

Akkor még láttam a hozzá, mármint a volt birtokhoz tartozó rétet, legelőt. Ami a háztól a patakig sok hektárnyi gyógyfüveket termő gyönyörűség volt.

Ma főként lucos.

Nem tudok másként gondolni a valaha volt Csupor birtokra, a mai Csupor kertre, mint a múltat végkép eltörlők látható üzenetére.

Sok évvel ezelőtt, a Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria Tündérkertet is előhívó munkáját jó lenne, kultúra visszatanuló összművészeti bázison, a Csupor Kertben tovább gondolni!

És akkor most jöjjön a felhívás!

E levéllel fordulok elsősorban a viszáki Csupor családhoz, Viszákiakhoz, Őrségiekhez.

Valamint mindazokhoz, akik segíteni tudnának abban, hogy láthassam, hogy nézett ki a viszáki Csupor család valaha volt birtoka. Tehát megköszönném, ha az épített örökségről fotók kerülnének hozzám. Szeretném elérni, hogy megváltozott funkcióban, de vissza épülhetnének a főbb épületek.

Ehhez kérek mindenkit, aki ebben segíthetne. Juttasd el kérésemet a Csupor család felé.

De ha viszáki barátaim lenne nálatok is egy – egy fotó, újságkivágás, bármi, amin látszik, hogy hogyan nézett ki a volt kocsma épülete, a régi pajta, a disznóól, hopp, azt épp most mentjük a Tündérkertbe, vagy a most még meglévő romos épület, dobjátok be a postaládámba, vagy küldjétek az info@kulturpajta.hu címre.

Eddig a felhívás.

Köszönöm reménykedőn a figyelmét.

Aztán meg majd meglátjuk.

Egy biztos. 

Az ország egyik legszebb koncert helyszínét láthatták a Csupor Kertben mindazok, akik ott voltak a Csík zenekar és az első pesti Rackák, valamint az Ismerős Arcok koncertjein.

Köszönöm.

 

Szarvas József