Ugrás a tartalomhoz

Kovács Gyula Prima Primissima!!!

Kovács Gyula Prima Primissima!!!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselőinek a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

Az idei évben a korábbinál szélesebb körből kerülhettek ki a Prima Primissima Díj jelöltjei, ugyanis az elismerés több kategóriáját is kibővítették.

A színház- és filmművészet kategóriája kiegészült a táncművészettel, a képzőművészet kategóriája az iparművészettel, a sajtó kategóriája pedig az ismeretterjesztéssel.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai titkos szavazással – kategóriánként 3, tehát összesen – 30 jelölt közül választották ki a Primissimákat, akik 15 millió forintos elismerésben részesülnek. Azoknak a jelölteknek a tevékenységét, akik nem lehetnek Primissimák – ám maguk is Primák –, 5 millió forinttal támogatja az alapítvány.

Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Kovács Gyula, erdész, a régi magyar gyümölcsfajták őrzője